Ținând cont că ne aflăm în luna dragostei și va urma luna martie atunci când vom sărbători ziua femei și a mamei m-am gândit că un cadou frumos sau un mărțișor nu va strica nici o data pentru al dărui soției , mamei , prietenei tale logodnicei sau chiar colegelor tale sau profesoarei tale .
Așa că de astăzi vei găsi aici : https://www.emag.ro/search/martisoare+manual
Mărțișoare făcute manual cat și cadouri pentru cei dragi

Aici găsiți o gama mai mare de Mărțișoare : https://www.emag.ro/search/martisoare%20

Si mica poveste a martisorului

Mărțișorul este un simbol al primăverii legat cu un șnur împletit dintr-un fir alb și roșu care apare în tradiția țării noastre simbolizând ziua femeii și a primăverii.
Un mit spune cum soarele a coborât pe pământ în chip de fată prea frumoasă dar în timp ce cobora un zmeu a furat-o și a inchis-o în palatul lui.Atunci păsările au început să cânte ,copiii au uitat de joacă și de veselie și toată lumea de atunci a căzut într-o mâhnire unul față de celălalt.
Atunci fata soare torcea un fir de bumbac în turnul unde zmeul o închisese.Torcând firul fata s-a înțepat în fusul cu care torcea firul de bumbac, sângele fetei a curs pe unul din fire și acesta devenind roșu.
Zmeul la venirea primăverii a urcat sus în turn pentru a vedea ce face fata și să vadă dacă a tors tot bumbacul care i s-a dat.
Pe balconul fetii a fost găsit în zăpadă un ghiocel cu bumbacul tors de fată în două fire,unul alb ca zăpada și cel roșu de la sângele fetei.
De aici devenind denumirea de MĂRȚIȘOR

0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

[mc4wp_form id="517"]

We Promise Not to Send Spam:)